تحسین سفرای ۳۰کشور جهان از خدمات کانون اصلاح و تربیت تهران

سفرای ۳۰کشور جهان با حضور در محل کانون اصلاح و تربیت تهران، خدمات این مرکز را مورد بررسی و ضمن بازدید از قسمت های مختلف با تعدادی از مددجویان گفتگو نمودند.

در این برنامه سفرای ۳۰ کشور طی نشستی که با حضور معاون سلامت، اصلاح و تربیت  سازمان زندان ها، مدیرکل زندان های استان تهران، معاون امور بین الملل دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه وتعدادی از مدیران زندان های تهران برگزار شد طی گفتگوهایی با روند دادرسی و نحوه نگهداری مددجویان و برنامه های حمایتی از آنان آشنا شدند.

مصطفی محبی مدیرکل زندان های استان تهران در خیر مقدمی به سفرای حاضر گفت: امیدارم این بازدید در زمینه انتقال تجربیات و آشنایی بیشتر شما با خدمات زندانبانی جمهوری اسلامی ایران موثر باشد.

وی تاکید کرد: زندان های ایران بر مبانی حقوق شهروندی افراد و بر اساس آموزه های اخلاقی و حقوقی دین مبین اسلام اداره می شود و امروز شما میهمانان از نزدیک بخشی ازاین برنامه ها را مشاهده خواهید نمود.

غریب آبادی در این نشست گفت: جمهوری اسلامی ایران از آن جایی که تجربیات زیادی در این زمینه دارد  تصمیم گرفت که از شما سفرای مقیم در تهران دعوت کند که بازدیدی را از کانون اصلاح و تربیت تهران داشته باشید تا ضمن اینکه با تسهیلات و ارائه خدمات نسبت به این کودکان معارض با قانون آشنا شوید و از زبان قضات مربوطه که با این موضوعات سروکار دارند مباحث حمایت های قضایی و چگونگی برخورد قضایی با این کودکان را مطرح کنید و نسبت به این موضوعات آگاه شوید.

این مقام قضایی افزود: این برنامه بازدید که به همت سازمان زندان ها برگزار می شود دو هدف کلیدی را داشته است و در این برنامه ۳۰ سفیر از قاره های مختلف از کانون بازدید خواهند کرد.

وی گفت: یک نکته بسیار کلیدی این است که در جمهوری اسلامی ایران برابر با قوانین و مقررات کودکان زیر ۱۸ سال اگر بین ۱۵ تا ۱۸ سال باشند و در اثر اعمالی که خلاف قانون است محکوم شوند در زندانها نگهداری نمی شوند بلکه این کودکان در کانون اصلاح و تربیت نگهداری می شوند.

معاون بین الملل ستاد حقوق بشر قوه قضائیه  گفت: این موضوع مربوط به تهران نیست بلکه در سایر استانها چنین مراکزی وجود دارد که خدمات بسیار مناسبی به این افراد داده می شود.

این مقام قضایی تصریح کرد: در استان تهران و کانون اصلاح و تربیتی که در آن حضور داریم فقط ۱۴۰ کودک معارض با قانون نگهداری می شود که این تعداد نشان می دهد که سیاست جمهوری اسلامی ایران این است که تا جایی که امکان دارد از تاسیسات قانونی و حقوقی موجود استفاده کند.

غریب آبادی گفت : در مورد افراد زیر ۱۸ سال ، سیاست جمهوری اسلامی ایران این است که این افراد از نظامهای دیگری به غیر از زندان استفاده کنند و نگهداری این افراد در کانون اصلاح و تربیت به همین دلیل است و از احکام جایگزین درباره آنها استفاده می شود.

وی گفت: نوع آموزش هایی که به این کودکان داده می شود و نوع تسهیلات اجتماعی و فرهنگی که به این کودکان ارائه می شود تقریبا در نوع خود بی نظیر است.

علی رستمی مدیر کانون اصلاح و تربیت تهران نیز با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در کانون گفت: نگاه ما به کودکان بر اساس اصول حقوق انسانی و حقوق کودک بر گرفته از آموزه های دینی و اخلاقی است.

وی گفت: در این کانون تمام کودکان با حقوق برابر تحت آموزش و برنامه های اصلاحی و تربیتی قرار دارند.

مدیر کانون اصلاح و تربیت تهران افزود: قوانین قضایی برای حمایت از کودکان است و تلاش ما این است که کودکان آسیب دیده را برای بازگشت به جامعه و شروع یک زندگی مطلوب آماده کنیم.

رستمی در پاسخ به پرسش سفیر کشور سوئیس در خصوص مددجویان غیر ایرانی گفت: در کانون اصلاح و تربیت تعدادی مددجوی افغان حضور دارند ولی به هیچ عنوان در ارائه خدمات تبعیضی وجود ندارد و همه مددجویان کنار هم فعالیت می نمایند.

وی همچنین تاکید کرد: تمامی کودکان و نوجوانان فارغ از ملیت، قومیت، جرم و… در کانون از حقوق برابر برخوردارند.

علی رستمی در پاسخ به پرسش یکی از سفرا مبنی بر تعداد سالن‌های موجود  در کانون اصلاح و تربیت گفت: به طور کلی ۷ سالن در کانون اصلاح و تربیت وجود دارد که درحال حاضر سه سالن خالی است و کودکان در ۴ سالن نگه‌داری می شوند.

رستمی در پاسخ به سفیر افغانستان عنوان داشت: هفته ای یک بار به مدت دو ساعت خانواده ها به کانون مراجعه میکنند و به صورت حضوری با فرزندانشان ملاقات میکنند.

وی افزود: تلفن نیز تا ساعت ۱۰ شب در اختیار کودکان قرار دارد و می توانند از این طریق نیز باخانواده‌هایشان در ارتباط باشند.

پس از این نشست که با حضور خبرنگاران برگزار می شد سفرای دعوت شده از اماکن مختلف کانون بازدید و با تعدادی از مددجویان گفتگو نمودند.

در ابتدای بازدید اعضای شورای شهر کانون با اهدای دسته گل به سفر خیر مقدم گفتند.

سفرای ۳۰ کشور حاضر در بازدید خدمات کانون اصلاح و تربیت را در حد عالی عنوان کرده و از مشاهده این سطح از خدمات ابراز شگفتی نمودند.

تعدادی از سفرا در پایان با حضور در جمع خبرنگاران به سوالات آنان پاسخ دادند.

شایان ذکر است سفرای مدعو از کشورهای  بولیوی، مالزی، سوئیس ،دانمارک، آلمان، هلند، تاجیکستان، عراق، فنلاند، رومانی، کره جنوبی، اسپانیا، اندونزی، افغانستان ،آلمان ، رومانی ،پاکستان ،صربستان ، سوئد ،آفریقای جنوبی، نیکاراگوئه،مجارستان ، ایتالیا ،الجزیره ،روسیه، ونزوئلا ، چک ، اندونزی ،افغانستان،عمان ،استرالیا ،ترکیه  ، حضور داشتند