تلاش می‌کنیم نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران به الگوی جهانی تبدیل شود

رئیس سازمان زندان‌ها در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل زندان‌های استان کرمانشاه گفت: خدمت در زندان‌ها مجاهدت خاموش در راستای توسعه امنیت و سلامت پایدار در جامعه و اصلاح انسان های به خطا رفته است.

دکتر جهانگیر در این مراسم که با حضور مقام های ارشد اجرایی و قضایی استان برگزار می شد گفت: امروز با سیاست های اعمال شده در قوه قضاییه که در راستای رهنمودهای مقام‌معظم رهبری بوده است شاهد روند کاهش ورود افراد به زندان ها هستیم.

وی افزود: نظام‌مقدس جمهوری اسلامی ایران در عموم عرصه ها الگو است که انشاالله با تلاش مجموعه قضایی کشور در این عرصه نیز به الگوی جهانی تبدیل خواهد شد.

رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه بیان کرد: فلسفه مجازات در اسلام برای حفظ ارزش های حاکم در جامعه است.

وی حفظ مبانی اعتقادی، اخلاقی و قانونی را از جمله این ارزش ها دانست.

این مقام ارشد قضایی ادامه داد: هر چند زندان به عنوان یک مجازات در تمامی جوامع پذیرفته شده است منتها توجه به ضرورت مجازات زندان و میزان استفاده از آن باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

دکتر جهانگیر افزود: این ضرورت در دو حوزه تقنینی و اجرایی باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان زندان ها گفت: پیرو بیانات مقام معظم رهبری، تلاش های خوبی در قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی برای بازنگری در قوانین آغاز شده است که امیدواریم در این بازنگری نگاه حبس زدایی مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

مشاور رئیس قوه قضاییه بیان کرد: استفاده حداقلی از مجازات زندان، باید مورد توجه قضات قرار گیرد چرا که حضور افراد در زندان ها ولو برای یک روز تبعات منفی برای جامعه، خانواده و فرد خواهد داشت.

وی با طرح این نکته که خیلی از افراد به طورموقت وارد زندان ها میشوند گفت: این موضوع نشان دهنده عدم ضرورت حضور فرد در زندان است که میتوان تامل بیشتری در کاهش استفاده از این نوع قرارها نمود.

رئیس سازمان زندان ها گفت: بیش از هفتاد درصد کودکان و نوجوانان معارض قانون که در کانون های اصلاح و تربیت هستند فرزندان کسانی می باشند که خوشان سابقه زندان داشته اند که این مساله اهمیت حمایت از خانواده های زندانیان را نشان میدهد.

وی تاکید کرد: عدم توجه به خانواده های زندانیان موجب تشکیل زمینه های توسعه چرخه جرم در جامعه می شود.

این مقام ارشد قضایی عنوان کرد: تامین سلامت و امنیت پایدار در جامعه برای مردم شریف کشورمان وظیفه شرعی و قانونی است لذا با توجه به این نگاه تلاش میکنیم تا جایی که امکان دارد کسی وارد زندان نشود.

دکتر جهانگیر تعامل دستگاه قضایی برای تسریع در رسیدگی به پرونده افراد تحت قرار و متهم را ضروری خواند و گفت: تعیین تکلیف سریع تر افراد ولو برای یک ساعت، اقدامی ضروری و ارزشمند در راستای سیاست های اصلاحی و تربیتی در زندان ها است.

رئیس سازمان زندان ها در ادامه به ارائه آماری از اقدامات فرهنگی در زندان ها پرداخت.

شرکت چشمگیر زندانیان در کلاسهای ترتیل، روخوانی، تفسیر و روان خوانی قرآن نیز از جمله فعالیت های عمده در بحث نهادینه کردن آموزش قرآن در زندان ها است.

وی ادامه داد: طی سال گذشته ۱۰۵۷ مسابقه قرآنی، ۲۱۰۰۰ کارگاه آموزش مهارت های اساسی زندگی، ۱۸۰۰۰ دوره آموزش های عقیدتی برگزار شد که همه در راستای بازپروری افراد به خطا رفته برای بازگشت سالم به جامعه است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۱ رشته دانشگاهی در زندان ها توسط مراکز دانشگاهی آموزش داده میشود که تعداد ۷۶۷ نفر از زندانیان به تحصیل در این مقاطع مشغول هستند.

رئیس سازمان زندان ها از فارغ التحصیلی ۱۱۹ نفر طی سال ۹۴ خبر داد.

رئیس سازمان زندان ها تصریح کرد: بی سوادی و کم سوادی یکی از مهمترین عوامل وقوع جرم است که با این نگاه تلاش میکنیم با ارائه آموزش های مختلف به زندانیان، زمینه بروز جرم در این بخش را از بین ببریم و کمک کنیم تا زندانی با شرایط خوب به جامعه برگردد.

دکتر جهانگیر افزود: مراقبت و بازپروری افراد، زمینه ایجاد فرصت های نوین برای فرد زندانی، خانواده وی و در نهایت برای جامعه را فراهم می آورد.

این مقام ارشد قضایی در پایان گفت: آموزه های دینی ما و سیره ائمه اطهار توصیه به راهنمایی انسان ها به سوی خیر و کمک به اصلاح آنان دارد که این رویه در زندان های ایران سیاست اصلی است.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه نیز در این مراسم گفت:زندانی شدن افراد تبعات منفی در جامعه دارد و باید تلاش شود مجازات های جایگزین مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

دکتر عدالتخواه افزود: در جامعه نیز نیاز به اصلاح دیدگاه مردم نسبت به مقوله جرم داریم.

رئیس کل دادگستری کرمانشاه بیان کرد: خوشبختانه امروز زندان های کشور محل تربیت افراد است و ما شاهد تحول عظیم در بسیاری از زندانیان به لحاظ شخصیتی هستیم.

وی با اشاره به فعالیت های اصلاحی و تربیتی در زندان ها گفت: فعالیت های قرآنی در زندان ها تاثیر بسزایی در بازپروری افراد داشته است.

در پایان این مراسم، منصور بیگلری به عنوان مدیرکل زندان های استان کرمانشاه معرفی و از خدمات اسدبگی مدیر کل سابق استان قدردانی به عمل آمد.

شایان ذکر است اژدر اسدبگی به افتخار بازنشستگی نائل آمده است.