دکتر اصغر جهانگیر طی سخنانی در جلسه مجمع عمومی انجمن حمایت زندانیان مرکز، گفت: ما باید تلاش کنیم اگر مردی در زندان بود همسرش در خانواده بماند، طلاق نگیرد و این فروپاشی رخ ندهد. ما در سال گذشته با آموزش ها و رسیدگی های مددکاران موفق شدیم بیش از ۶۰ هزار نفر از خانواده های زندانیان را مصون سازی نموده، تا جایی که امکان دارد، طلاق انجام نشود و آموزش و پرورش نیز مساعدت کرد تا فرزندان ترک تحصیل را پشت نیمکتهای مدرسه بازگردانیم.

رئیس سازمان زندانها ضمن تأکید بر لزوم توانمندسازی خانواده زندانی به جای کمک های مالی مقطعی گفت:
باید بدانیم که اگر فردی وارد زندان میشود خانوادهاش در چه شرایطی قرار میگیرند؟ شروع بزهکاری در این خانواده ها با دیگران متفاوت است، زیرا اغلب با ورود به زندان، ممکن است همسر وی طلاق گرفته و فرزندان در یک مقطع زمانی، هم پدر و هم مادرشان را از دست بدهند یا این که تک سرپرست شده و طبق آمار جهانی، با عدم مراقبت یا کنترل لازم ۲۰ برابر بیشتر از افراد دیگر در معرض بروز آسیب و جرم هستند.
وی افزود: ما در جامعهای هستیم که کوچکترها از بزرگترها تقلید میکنند و این تقلید نگران کننده نیست ولی اگر پدری مرتکب مصرف مواد مخدر و جرایم دیگر شود فرزندانش ممکن است آن را تکرار کنند لذا کار مجموعه انجمن حمایت یک کار پیشگیرانه از جرم است.
جهانگیر تاکید کرد: انجمن حمایت یک نهاد مردمی است که توسط خیرین اداره میشود و فعالیتش خیرخواهانه است ولی این فعالیت زمانی اثربخش است که دقیق و به موقع باشد. برخی از این حمایتها، برای خانواده هایی که به شدت نیاز مالی داشته و حتی در زمان زندانی نبودن سرپرست خانواده، مشکلات زیادی در تأمین معاش داشتند، دردی را درمان نمیکند و باید در مناطق بخصوص حاشیهای با کمک معتمدین محل و مساجد مشکلاتشان را مرتفع کنیم.

رئیس هیأت مدیره انجمن حمایت از زندانیان ادامه داد: برخی از خانواده ها، ممکن است نیاز مالی نداشته باشد ولی با زندانی شدن سرپرست یا عضو موثر آن، تحت فشار روحی قرار گرفته با احساس بی ارزشی زمینه بروز جرم ایجاد شود یا دست به انتقام جویی از دیگران یا حتی خودکشی بزند، پس باید در بدو ورود زندانی، ببینیم خانواده وی جزء کدام دسته هست؟
او همچنین اظهار داشت: باید تلاش کنیم که این حمایتها به موقع، تاثیرگذار و فراگیر باشد و ظرفیتهای جدیدی را برای خانواده زندانیان فراهم کنیم و همگی تحت پوشش انجمن حمایت زندانیان باشند تا بتوانیم آلام آنان را کاهش دهیم. تلاش انجمن حمایت باید بر این مبنا باشد که ضمن داشتن اطلاعات بروز، خود را در جامعه بشناساند.
دکتر جهانگیر تأکید کرد: باید بکوشیم اگر مردی در زندان بود همسرش در خانواده بماند، طلاق نگیرد و این فروپاشی رخ ندهد، وگرنه وقتی زندانی آزاد می شود، می بیند همسرش جدا شده، فرزندش فراری یا مجرم گشته و دیگر هویتی از خانه نمانده و فقط خشت و گل است. خوشبختانه در سال گذشته با آموزش ها و رسیدگی های مددکاران موفق شدیم بیش از ۶۰ هزار نفر از خانواده های زندانیان را مصون سازی نموده، تا جایی که امکان دارد، طلاق انجام نشود و آموزش و پرورش نیز مساعدت کرد تا فرزندان ترک تحصیل را پشت نیمکتهای مدرسه بازگردانیم.

جهانگیر افزود: در سال گذشته، بیش از ۶۷ هزار نفر از خانوادههای زندانیان را تحت پوشش قرار دادیم که در پایان سال جاری باید به نقطه ای برسیم که این آمار به صد در صد برسد. سالیانه به طور متوسط ۲۰ میلیارد تومان توسط انجمنها به آنان کمک میشود، در ۵ سال گذشته این کمکها بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است و سالیانه ۱۲ الی ۱۳ میلیارد تومان به خانواده زندانیان نیازمند کمک میشود.
وی با بیان اینکه به بیش از ۱۲ هزار نفر از فرزندان زندانیان خدمات گوناگونی اعم از تحصیلی و درمانی ارایه دادهایم، ادامه داد: یکی از کارهای بزرگ مددکاری زندانها بحث سفیران نجات است که طبق این طرح، زندانیانی که مرتکب قتل و محکوم به قصاص شدند با پیگیری مددکاران و انجمن ها و کسب رضایت اولیای دم، از قصاص رهایی می یابند .
رئیس سازمان زندانها در پایان با مثبت ارزیابی نمودن عملکرد این انجمن، اظهار داشت: در مورد ظرفیت سازی طرحی اخیرا به قوه قضاییه ارائه شده تا کسانی که بدلیل عجز از پرداخت وثیقه یا سپردن کفالت هستند، وارد زندان نشود و در این خصوص مراکزی خودکفا غیر از زندان و بازداشتگاه ایجاد می شود که به صورت موقت تا زمان صدور حکم در آن جا اقامت داشته باشند که در صورت موافقت ریاست قوه قضاییه و ابلاغ ایشان، کار جدیدی است و نقش انجمنها را درجامعه توسعه میدهد.
بنا به این گزارش، مدیرعامل انجمن حمایت از زندانیان نیز ضمن ارائه عملکرد سالانه این انجمن گفت: در راستای توسعه برنامه های آموزشی، کلاسهای متعدد حرفه آموزی توسط کارشناسان و مربیان انجمن جهت سنین مختلف ویژه خانم ها و آقایان به صورت مستمر برگزار می شود.

جبار باقری افزود: در گذشته، کمک های انجمن بیشتر به صورت ارائه بسته های حمایتی بوده، ولی در راستای حفظ منزلت و تکریم خانواده ها، با افزایش دو برابری کمکها، پول به حساب آنان واریز می شود و سعی بر این است با گسترش آموزش، ارائه وام خوداشتغالی و فراهم نمودن ابزار لازم، امکان اشتغال در خانه و کسب درآمد را به وجود آورده، از خانواده ها بخواهیم بعد از توانمند شدن، خودشان در برنامه های کاهش آسیب به ما کمک کنند.
این گزارش می افزاید: مجمع عمومی انجمن با برگزاری انتخابات و انتصاب دو نفر به عنوان بازرس به کار خود پایان داد. همچنین تعدادی از بانوان تحت پوشش انجمن که با شرکت در کلاسهای آشپزی و سفره آرایی و دریافت گواهینامه، بخشی از هنرهای آشپزی خود را در نمایشگاه کوچکی چیده بودند که دکتر جهانگیر با اهدای کارت هدیه از آنان تقدیر کرد.