گزارشی از عناوین طرح های تحقیقاتی و پایان نامه های دانشجویی سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور مطلب ویژه

با توجه به این که پژوهش ازجمله عوامل اساسی در توسعه و پیشرفت جهان امروز می باشد، در سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور نیز می‌تواند گام مؤثری در مسیر رشد و تعالی سازمانی و نیز زندانبانی نوین علمی مبتنی بر شواهد باشد. ضمن این که زندان آینه تمام نمایی از ماحصل معضلات فردی، خانوادگی و اجتماعی و بستر مناسبی برای پژوهش‌های کاربردی است. بر همین اساس، تلاش می‌شود با مدیریت صحیح و جذب محققان پرتلاش، جایگاه پژوهش بیش‌ازپیش ارتقاء یافته و در آینده ‌ای نزدیک با راهکارهای ارائه‌شده از این پژوهش‌ها، راه‌حل‌های منطقی برای حل مشکلات جامعه، از تبعات بروز جرم و اجرای مجازات حبس ارائه نماید. در این راستا، به ‌منظور هدایت مراکز علمی و پژوهشی و محققان ضمن قراردادن اطلاعات موردنیاز در وب سایت تخصصی دفتر آموزش و پژوهش، فهرست ۱۹۹عنوان تحقیقات به‌عمل‌آمده در سازمان در بیش از دو دهه اخیر، به ‌منظور اطلاع‌رسانی به شرح زیر منتشر می‌شود. گزارش‌های این طرح‌های تحقیقاتی که بنابر اولویت‌های کاری سازمان اجرا شده اند، در کتابخانه دفتر آموزش و پژوهش سازمان نگهداری می‌شوند.
فهرست بیش از ۴۰۰ عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترای موجود در کتابخانه دفتر آموزش و پژوهش در موضوعات زیر نیز در وب‌سایت دفتر موجود است. لازم به ذکر است، تلاش شده است تفکیک موضوعی عناوین کامل باشد، ولی به علت همپوشانی موضوعات امکان تداخلاتی هم وجود دارد.
• حقوق (۸۴ عنوان در موضوعات جزا و جرم شناسی، عمومی، زنان، کودکان، قاچاق و موادمخدر)
• روان شناسی (۱۷۰ عنوان در موضوعات روانشناسی بالینی و عمومی، مشاوره و علوم تربیتی، اعتیاد و موادمخدر، کودکان و نوجوانان و زنان)
• مدیریت و نیروی انسانی (۸۸ عنوان در موضوعات عمدتا مرتبط با کارکنان سازمان مثل رضایت شغلی، فرسودگی شغلی و غیره)
• علوم اجتماعی و جامعه شناسی (۵۳ عنوان در حوزه های آسیب های اجتماعی، زنان، کودکان و نوجوانان، بزه کاری و غیره )